Orkiszowe Krakersy

trudność: Łatwe
czas: 30 min.
porcje: >4 osób

Krakersy w zdrowszym wydaniu. Możesz maczać je w hummusie lub ulubionym sosie :)



Mąka Basia Z Orkiszu Pełnozniarnista

Składniki

krakersy
  • • 2 szklanki Mąki Basia z Orkiszu pełnoziarnistej
  • • Pół łyżeczki cukru
  • • Łyżeczka soli
  • • 3 łyżki oleju
  • • 70g masła
  • • Dodatki do dodania według uznania: czarnuszka, sezam, sól morska lub inne ziarna

Sposób przygotowania:

krakersów
Wymieszaj w misce mąkę, cukier i sól. Dodaj 180 ml wody i olej. Zagnieć ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm i pokrój na mniejsze części. Krakersy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztopionym masłem, następnie posyp dodatkami. Tak przygotowane krakersy piecz ok. 15 minut, aż do zarumienienia w temp. 180 stopni C. Gotowe krakersy możesz podawać z hummusem lub innymi ulubionymi sosami. Smacznego.

Mogą Cię zainteresować

Bułki brioche
Łatwe
>90 min.
>4 osób

Bułki brioche

Łatwe
>90 min.
>4 osób

Bułki brioche

Idealne bułki do domowych burgerów

Tarta dyniowa
Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta dyniowa

Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta dyniowa

Sprawdzony przepis na tarte z sezonowymi pysznościami.

wideo
Ciasto ze śliwkami
Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

Chleb orkiszowy
Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Szukasz pomysłu na kolorowe kanapki z okazji powrotu dzieci do szkoły? Przepis na zdrowy chleb orkiszowy

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis