Ania Starmach przygotowała dla Was garść kulinarnych trików.
Zobaczcie nasze filmiki i przekonajcie się sami, jak można piec jeszcze lepiej!
Porady x Wielkanoc
-
Niezawodny mazurek z masą kajmakową
Ania Starmach pokazuje jak przygotować masę kajmakową, aby miała odpowiednią konsystencję, kolor i smak. Dowiedz się jakiej mąki użyć, aby spód Twojego mazurka był idealnie kruchy.
-
Onieśmielająco aromatyczna baba wielkanocna
W tym przepisie Ania Starmach przygotuje piękną, puszystą i aromatyczną babę wielkanocną. Dzięki poradom Ani, wypiek już zawsze się uda!
-
Bogaty w bakalie keks królewski
Keks, znany też jako ćwibak, to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Ania Starmach opowiada jaką mąkę wybrać do wyrabiania ciasta i jak przygotować bakalie, aby były równomiernie rozłożone w cieście.
-
Puszysta chałka z rodzynkami otulona kruszonką
Ania Starmach pokazuje swój sposób na delikatną i łatwą w przygotowaniu maślaną kruszonkę oraz tłumaczy jak podkręcić smak rodzynek w wielkanocnej chałce.
Porady x Boże Narodzenie
-
Makowiec na szczęśliwy rok
Ania Starmach pokaże Wam co zrobić, aby masa makowa nie odklejała się od ciasta i jak sprawić, aby ciasto drożdżowe idealnie nam wyrosło. Poznaj fascynującą historię maku na naszych stołach!
-
Miękkie i aromatyczne pierniczki tuż po upieczeniu
W tej odsłonie Ania Starmach pokaże jak sprawić aby nasze pierniczki były miękkie i aromatyczne wkrótce po upieczeniu oraz jak samodzielnie przygotować przyprawę do piernika.
-
Tajemnica sernika idealnego
Zobacz jak Ania Starmach radzi sobie z problemem opadającego sernika i poznaj jej sekret na to by wychodził zawsze idealnie równy!
-
Miodownik - dla tych, którzy nie lubią się spieszyć…
Tym razem Ania Starmach przygotowała dla Was miodownik, czyli ulubione ciasto łasuchów! Zobacz jak przygotować domowy krem budyniowy oraz dowiedz się dlaczego miodownik warto przygotować wcześniej.
Sekrety i sztuczki
Podziel się przepisem!
Do dzieła!