Aksamitne naleśniki
Składniki
Ciasto naleśnikowe- • 425 g (2 i pół szklanki) Mąki Basi Wrocławskiej
- • 1 szklanka wody
- • ½ szklanki wody gazowanej
- • Pół szklanki mleka
- • 1 jajko
- • Szczypta soli
- • Łyżka oleju
Sposób przygotowania:
Przygotowanie ciastaWszystkie składniki bez oleju należy wymieszać łyżką dokładnie w misce. Aby ciasto na naleśniki było aksamitne i gładkie, nie należy używać miksera, tylko sitko. Ciasto przecedzamy, a pozostałe grudki przecieramy przez sito. Na koniec dodajemy olej i smażymy naleśniki na suchej patelni. Smacznego!
Mogą Cię zainteresować

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Aksamitne naleśniki

Łatwe
45 min.
>4 osób
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Łatwe
45 min.
>4 osób
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Puszysty biszkopt przekładany kremem mascarpone i truskawkami

Bardzo łatwe
30 min.
>4 osób
Muffinki z czekoladą
Bardzo łatwe
30 min.
>4 osób
Muffinki z czekoladą
Proste w przygotowaniu muffinki z kawałkami czekolady

Łatwe
30 min.
4 osoby
Fondant czekoladowy
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!