Aksamitne naleśniki

trudność: Łatwe
czas: 30 min.
porcje: 1 osoba

Aksamitne naleśniki



Mąka Basia Wrocławska

Składniki

Na ciasto
  • • 425 g (2 i pół szklanki) Mąki Basi Wrocławskiej
  • • 1 szklanka wody
  • • ½ szklanki wody gazowanej
  • • Pół szklanki mleka
  • • 1 jajko
  • • Szczypta soli
  • • Łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki bez oleju należy wymieszać łyżką dokładnie w misce. Aby ciasto na naleśniki było aksamitne i gładkie, nie należy używać miksera, tylko sitko. Ciasto przecedzamy, a pozostałe grudki przecieramy przez sito. Na koniec dodajemy olej i smażymy naleśniki na suchej patelni. Smacznego 

Mogą Cię zainteresować

Pierogi z borówkami
Łatwe
60 min.
>4 osób

Pierogi z borówkami

Łatwe
60 min.
>4 osób

Pierogi z borówkami

Pierogi z borówkami

Gofry z mąki żytniej
Łatwe
45 min.
2 osoby

Gofry z mąki żytniej

Łatwe
45 min.
2 osoby

Gofry z mąki żytniej

Gofry z mąki żytniej z ulubionymi dodatkami

Ruskie ze szpinakiem
Łatwe
75 min.
>4 osób

Ruskie ze szpinakiem

Łatwe
75 min.
>4 osób

Ruskie ze szpinakiem

Pierogi ruskie w szpinakowej odsłonie

Słodkie bułeczki
Łatwe
90 min.
>4 osób

Słodkie bułeczki

Łatwe
90 min.
>4 osób

Słodkie bułeczki

Słodkie bułeczki z ulubionym nadzieniem

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis