Biszkoptowy miś

trudność: Łatwe
czas: 30 min.
porcje: 4 osoby

Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i żółtka. Delikatnie dodajemy przesiane mąki, mieszamy.


Mąka Basia Tortowa extra

Składniki

Ciasto biszkoptowe
  • • Jajko
  • • Cukier
  • • Mąka Tortowa Exrtra

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy miś
Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i żółtka. Delikatnie dodajemy przesiane mąki, mieszamy. Przelewamy do silikonowej formy w kształcie misia. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Dekorujemy zgodnie z gustem maluchów.

Mogą Cię zainteresować

Jesienne cynamonki
Średnie
60 min.
>4 osób

Jesienne cynamonki

Średnie
60 min.
>4 osób

Jesienne cynamonki

Mięciutkie cynamonki idealne na jesienne wieczory!

Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób

Kruche rogaliki z morelową marmoladą

Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób

Kruche rogaliki z morelową marmoladą

Kruche rogaliki z morelową marmoladą idealne jako przekąska do kawy!

Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Średnie
90 min.
>4 osób

Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami

Średnie
90 min.
>4 osób

Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami

Bułeczki drożdżowe z malinami w towarzystwie maślanej kruszonki i delikatnych migdałów.

Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Łatwe
45 min.
>4 osób

Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym

Łatwe
45 min.
>4 osób

Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym

Rolada biszkoptowa z truskawkami i kremem śmietanowym z serkiem mascarpone.

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis