Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną

trudność: Łatwe
czas: 30 min.
porcje: >4 osób

Smakowite ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną


Tagi


Basia

Składniki

Ciasto
  • • 125 g masła
  • • Pół szklanki cukru
  • • Pół szklanki cukru brązowego
  • • 1 jajko
  • • Ekstrakt z wanilii
  • • 225 g mąki Basia Krupczatka
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • ¾ szklanki posiekanej białej czekolady
  • • 1 szklanka suszonej żurawiny

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania masy
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło i cukry utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajko, ekstrakt z wanilii i połącz składniki. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj. Dodaj białą czekoladę i żurawinę, wymieszaj delikatnie do połączenia składników. 
Pieczenie
Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Ciasteczka układaj łyżką w sporych odstępach od siebie. Piecz w temperaturze 190 stopni z termoobiegiem przez około 8-10min. Ostudź, aż stwardnieją. Smacznego:).

Komentarze

Mogą Cię zainteresować

Tagliatelle z borowikami
Średnie
30 min.
2 osoby

Tagliatelle z borowikami

Średnie
30 min.
2 osoby

Tagliatelle z borowikami

Tagliatelle z borowikami

Chleb z ziarnami
Łatwe
60 min.
>4 osób

Chleb z ziarnami

Łatwe
60 min.
>4 osób

Chleb z ziarnami

Chleb z ziarnami

Jabłecznik
Łatwe
75 min.
>4 osób

Jabłecznik

Łatwe
75 min.
>4 osób

Jabłecznik

Jesienne ciasto z sezonowymi jabłkami

Barszcz z uszkami
Trudne
>90 min.
>4 osób

Barszcz z uszkami

Trudne
>90 min.
>4 osób

Barszcz z uszkami

Tradycyjny barszcz wigilijny z domowymi uszkami

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis