Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną

trudność: Łatwe
czas: 30 min.
porcje: >4 osób

Smakowite ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną



Mąka Basia Krupczatka

Składniki

Ciasto
  • • 125 g masła
  • • Pół szklanki cukru
  • • Pół szklanki cukru brązowego
  • • 1 jajko
  • • Ekstrakt z wanilii
  • • 225 g mąki Basia Krupczatka
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • ¾ szklanki posiekanej białej czekolady
  • • 1 szklanka suszonej żurawiny

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania masy
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło i cukry utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajko, ekstrakt z wanilii i połącz składniki. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj. Dodaj białą czekoladę i żurawinę, wymieszaj delikatnie do połączenia składników. 
Pieczenie
Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Ciasteczka układaj łyżką w sporych odstępach od siebie. Piecz w temperaturze 190 stopni z termoobiegiem przez około 8-10min. Ostudź, aż stwardnieją. Smacznego:).

Komentarze

Mogą Cię zainteresować

Ciasto z borówkami
Łatwe
60 min.
4 osoby

Ciasto z borówkami

Łatwe
60 min.
4 osoby

Ciasto z borówkami

Borówki wpływają pozytywnie na pamięć. Zawierają również cenne minerały i witaminy. Spróbuj przepisu z tymi pysznościami.

Tarta z malinami
Średnie
75 min.
4 osoby

Tarta z malinami

Średnie
75 min.
4 osoby

Tarta z malinami

Kruche ciasto a na nim delikatna serowa chmurka z malinami!

Tęczowy tort
Średnie
>90 min.
>4 osób

Tęczowy tort

Średnie
>90 min.
>4 osób

Tęczowy tort

Zaskoczcie swoje pociechy pysznym tęczowym tortem! :)

Domowe drożdżówki
Łatwe
>90 min.
>4 osób

Domowe drożdżówki

Łatwe
>90 min.
>4 osób

Domowe drożdżówki

U Was też zapach ciepłych drożdżówek przywołuje smaki z dzieciństwa? :)

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis