Francuskie bagietki
Składniki
Ciasto na bagietki- • 350 g Mąki Basia Extra Wypiek
- • 5 g świeżych drożdży
- • 175 ml ciepłej wody
- • 8 g soli
Sposób przygotowania:
Francuskie bagietkiWymieszać drożdże z ciepłą wodą w dużej misce i odstawić na około 5 minut (powinna pojawić się piana). W osobnej misce wymieszać sól i mąkę. Do miski z drożdżami wsypać 2 szklanki wymieszanej mąki i wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Następnie drożdże z wymieszaną mąką dodać do pozostałych 2 szklanek mąki i wymieszać (ciasto będzie sztywne). Wyłożyć na lekko posypanym mąką blacie. Zagnieść rękami, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne – przez około 5-7 minut. W miarę potrzeby dodać trochę więcej mąki, żeby ciasto nie było zbyt kleiste.
Mogą Cię zainteresować

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Prawdziwie amerykańskie, miękkie w środku i mocno czekoladowe chocolate chip cookies.

Bardzo łatwe
45 min.
3 osoby
Bardzo prosty chleb

Średnie
>90 min.
>4 osób
Pączki tradycyjne

Średnie
60 min.
>4 osób
Ptysie z bitą śmietaną
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!