Gofry
Składniki
- • 375 g Mąki Basi Extra Wypiek
- • 300 ml szklanki mleka
- • 125 ml oleju roślinnego
- • 10 g cukru pudru
- • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- • 2 jajka
- • Szczypta soli
- • Świeże owoce
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania
Wsyp mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, ekstrakt z wanilii, olej, cukier oraz sól. W osobnej misce oddziel żółtko od białka i wymieszaj je z mlekiem. Przelej składniki do jednej miski i połącz je ze sobą za pomocą miksera. W osobnej misce ubij białko. Następnie delikatnie połącz białko z powstałym ciastem. Za pomocą chochli nakładaj porcję na rozgrzaną gofrownicę i smaż ok. 4 min, aż ciasto nabierze złotego koloru. Pokrój świeże owoce, a następnie podaj je z ciepłymi goframi.
Mogą Cię zainteresować

Łatwe
75 min.
>4 osób
Jagodzianki z maślaną kruszonką
Łatwe
75 min.
>4 osób
Jagodzianki z maślaną kruszonką
Proste do zrobienia jagodzianki z maślaną kruszonką.

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Ciasto z truskawkami i rabarbarem
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Ciasto z truskawkami i rabarbarem
Proste, ucierane ciasto idealne na lato.

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Aksamitne naleśniki

Łatwe
45 min.
>4 osób
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Łatwe
45 min.
>4 osób
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Puszysty biszkopt przekładany kremem mascarpone i truskawkami
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!