Gofry
Składniki
- • 375 g Mąki Basi Extra Wypiek
- • 300 ml szklanki mleka
- • 125 ml oleju roślinnego
- • 10 g cukru pudru
- • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- • 2 jajka
- • Szczypta soli
- • Świeże owoce
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania
Wsyp mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia, ekstrakt z wanilii, olej, cukier oraz sól. W osobnej misce oddziel żółtko od białka i wymieszaj je z mlekiem. Przelej składniki do jednej miski i połącz je ze sobą za pomocą miksera. W osobnej misce ubij białko. Następnie delikatnie połącz białko z powstałym ciastem. Za pomocą chochli nakładaj porcję na rozgrzaną gofrownicę i smaż ok. 4 min, aż ciasto nabierze złotego koloru. Pokrój świeże owoce, a następnie podaj je z ciepłymi goframi.
Mogą Cię zainteresować
Średnie
60 min.
>4 osób
Jesienne cynamonki
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Kruche rogaliki z morelową marmoladą idealne jako przekąska do kawy!
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Bułeczki drożdżowe z malinami w towarzystwie maślanej kruszonki i delikatnych migdałów.
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Rolada biszkoptowa z truskawkami i kremem śmietanowym z serkiem mascarpone.
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!