Koperty z nadzieniem
Składniki
Ciasto- • 250 g Mąki Basi Tortowej
- • 250 g sera twarogowego
- • 250 g masła
- • 1 jajko
- • ¼ łyżeczki soli
- • Ulubiona marmolada/dżem do nadzienia
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania
Ser zemleć, dodać mąkę, jajo, masło (lekko podgrzane ale nie roztopione) oraz sól i zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm, pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć 1,5 łyżeczki nadzienia. Złożyć łapiąc dwa przeciwległe końce ciasta. Gotowe ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 20 minut na złoty kolor. Gotowe ciastka ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Mogą Cię zainteresować
Średnie
60 min.
>4 osób
Jesienne cynamonki
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Kruche rogaliki z morelową marmoladą idealne jako przekąska do kawy!
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Bułeczki drożdżowe z malinami w towarzystwie maślanej kruszonki i delikatnych migdałów.
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Rolada biszkoptowa z truskawkami i kremem śmietanowym z serkiem mascarpone.
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!