Muffinki orkiszowe
Składniki
Ciasto- • 1 i 1/2 szklanki mąki Basi z Orkiszu
- • 1 jajko
- • 1 szklanka zmielonego musli
- • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- • szczypta soli
- • Łyżeczka cynamonu
- • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- • 1/4 szklanki miodu lub innego płynnego słodu
- • 1/4 szklanki oleju
- • Dowolna konfitura
Sposób przygotowania:
Masa na muffiny
W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej miksujemy ze sobą składniki mokre. Łączymy następnie zawartości obu naczyń, mieszając zwinnie drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto będzie raczej gęste. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do połowy, następnie kładziemy łyżeczkę konfitury, którą zakrywamy drugą porcją ciasta. Tak przygotowane muffinki pieczemy ok. 25 minut w 175 stopniach Celsjusza.
Mogą Cię zainteresować

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Prawdziwie amerykańskie, miękkie w środku i mocno czekoladowe chocolate chip cookies.

Bardzo łatwe
45 min.
3 osoby
Bardzo prosty chleb

Średnie
>90 min.
>4 osób
Pączki tradycyjne

Średnie
60 min.
>4 osób
Ptysie z bitą śmietaną
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!