Piernik z orzechami
Składniki
Ciasto piernikowe- • 50 dag Mąki Basi Extra Wypiek
- • 20 dag cukru
- • 15 dag miodu
- • 3 jajka
- • 25 dag masła
- • 1 szklanka mleka
- • 2 łyżki kakao
- • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
- • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- • 15 dag orzechów włoskich lub laskowych
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania
Przesianą mąkę łączymy z kakao, proszkiem do pieczenia i przyprawą. Miód roztapiamy z masłem. Żółtka ucieramy z cukrem. Łączymy składniki a na koniec dodajemy pianę z białek i orzechy, mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 170 stopniach około 50 minut. Smacznego!
Mogą Cię zainteresować
Średnie
60 min.
>4 osób
Jesienne cynamonki
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Kruche rogaliki z morelową marmoladą idealne jako przekąska do kawy!
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Bułeczki drożdżowe z malinami w towarzystwie maślanej kruszonki i delikatnych migdałów.
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Rolada biszkoptowa z truskawkami i kremem śmietanowym z serkiem mascarpone.
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!