Piernik z orzechami

trudność: Średnie
czas: 75 min.
porcje: >4 osób

Składniki

Ciasto piernikowe
  • • 50 dag Mąki Basi Extra Wypiek
  • • 20 dag cukru
  • • 15 dag miodu
  • • 3 jajka
  • • 25 dag masła
  • • 1 szklanka mleka
  • • 2 łyżki kakao
  • • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • 15 dag orzechów włoskich lub laskowych

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania
Przesianą mąkę łączymy z kakao, proszkiem do pieczenia i przyprawą. Miód roztapiamy z masłem. Żółtka ucieramy z cukrem. Łączymy składniki a na koniec dodajemy pianę z białek i orzechy, mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w 170 stopniach około 50 minut. Smacznego!

Komentarze

Mogą Cię zainteresować

Ciasto biszkoptowe
Łatwe
45 min.
4 osoby

Ciasto biszkoptowe

Łatwe
45 min.
4 osoby

Ciasto biszkoptowe

Ciasto biszkoptowe z kremem cytrynowym

Szpinakowa tarta
Łatwe
75 min.
4 osoby

Szpinakowa tarta

Łatwe
75 min.
4 osoby

Szpinakowa tarta

Szpinakowa tarta z jajkiem

Tarta limonkowa
Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta limonkowa

Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta limonkowa

Wiosenna tarta limonkowa

Biszkopt pomarańczowy
Łatwe
60 min.
>4 osób

Biszkopt pomarańczowy

Łatwe
60 min.
>4 osób

Biszkopt pomarańczowy

Biszkopt pomarańczowy

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis