Została stworzona z myślą o miłośnikach ekologii i produktów naturalnych.
Mąka Basia Ekologiczna otrzymywana jest z polskich ziaren, które są uprawiane przez certyfikowane gospodarstwa rolne. Powstaje bez stosowania pestycydów i nawozów sztucznych wyłącznie na tym co daje nam przyroda. Dzięki temu możesz być pewna, że Twoje wypieki nie tylko będą smaczne, ale również bardziej zdrowe.
Jak powstaje Twoja Basia Ekologiczna
Nasze ziarna pochodzą z polskich upraw ekologicznych potwierdzonych certyfikatem. Uprawiane są bez pestycydów oraz nawozów sztucznych.
Zanim ziarno trafi do przemiału podlega selekcji oraz szczegółowej kontroli by spełniało najwyższe normy jakościowe.
Starannie mielimy ziarno
z wykorzystaniem najnowszych technologii oraz urządzeń.
W trosce o środowisko pakujemy naszą mąkę w przyjazne opakowania, które podlegają biodegradacji.
Pyszne wypieki w zdrowszym wydaniu.
Idealna mąka dla tych, którzy lubią się cieszyć smakiem i aromatem domowych wypieków a jednocześnie dbają o zdrowy styl życia.
Wszechstronne zastosowanie i dobroczynność orkiszu.
Mąka produkowana w 100% z orkiszu, pradawnego zboża, którego ziarna są źródłem błonnika oraz mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B1.
Niepowtarzalny smak i aromat domowego pieczywa
Klasyczna mąka żytnia o naturalnie wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, który pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit.
Podziel się przepisem!
Do dzieła!