FACEBOOK
×

Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.

Muffinki z jabłkiem i cynamonem

Skladniki /na 4 os.
Ciasto na muffinki:
2 szklanki Mąki Basia Tortowej Orkiszowej
1 szklanka cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
szczypta soli
Dodatki:
2 jabłka
opcjonalnie: czekolada, płatki migdałów

Przygotowanie

1

Przygotowanie ciasta na muffinki

Wymieszaj ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól i cynamon. W drugiej misce wymieszaj jajka, mleko i olej. Mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj do połączenia składników. Dodaj pokrojone w kostkę jabłka i krótko wymieszaj całość.
2

Pieczenie muffinek

Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Formę muffinkową wyłóż papilotkami i rozłóż masę pomiędzy nimi. Opcjonalnie muffinki możesz posypać posiekaną czekoladą lub płatkami migdałowymi. Muffinki piecz około 20 minut, do suchego patyczka.
PROSTO,SMACZNIE
i każdego dnia
Sprawdź przepisy
Zapisz się do newslettera
i otrzymaj dostęp do sprawdzonych przepisów
Przepisy Basi

gdy gotujesz

Paszteciki z grzybami

gdy pieczesz

Miodownik

gdy pieczesz

Pierniczki z miodem spadziowym

gdy pieczesz

Keks świąteczny

gdy gotujesz

Pierogi z kapustą i grzybami

gdy pieczesz

Ciasteczkowa choinka

gdy pieczesz

Makowiec zawijany

gdy pieczesz

Świąteczne ciasto z żurawiną

gdy gotujesz

Barszcz z uszkami

gdy pieczesz

Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną

Zobacz więcej