Biszkoptowy miś

trudność: Łatwe
czas: 30 min.
porcje: 4 osoby

Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i żółtka. Delikatnie dodajemy przesiane mąki, mieszamy.


Mąka Basia Tortowa extra

Składniki

Ciasto biszkoptowe
  • • Jajko
  • • Cukier
  • • Mąka Tortowa Exrtra

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy miś
Białka ubijamy na sztywna pianę, dodajemy cukier i żółtka. Delikatnie dodajemy przesiane mąki, mieszamy. Przelewamy do silikonowej formy w kształcie misia. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Dekorujemy zgodnie z gustem maluchów.

Mogą Cię zainteresować

Jagodzianki z maślaną kruszonką
Łatwe
75 min.
>4 osób

Jagodzianki z maślaną kruszonką

Łatwe
75 min.
>4 osób

Jagodzianki z maślaną kruszonką

Proste do zrobienia jagodzianki z maślaną kruszonką.

Ciasto z truskawkami i rabarbarem
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Proste, ucierane ciasto idealne na lato.

Aksamitne naleśniki
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Aksamitne naleśniki

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Aksamitne naleśniki

Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Łatwe
45 min.
>4 osób

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami

Łatwe
45 min.
>4 osób

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami

Puszysty biszkopt przekładany kremem mascarpone i truskawkami

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis