Brownie bez cukru z daktylami
Składniki
Ciasto- • 110 g masła
- • 75g mąki Basia orkiszowa
- • 170g miękkich suszonych daktyli
- • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- • 70 g kakao
- • 70 ml mleka
- • 2 duże jajka
- • 80g orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
CiastoWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło rozpuść w garnuszku i pozostaw do wystudzenia. W misce umieść drobno posiekane daktyle, dodaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mleko, jajka i zmiksuj do połączenia składników. Dodaj stopione masło i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj posiekane orzechy włoskie, wymieszaj do połączenia składników.
Formę o wymiarach 20x20 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej ciasto, wyrównaj wierzch, posyp resztą malin i lekko wciśnij do ciasta. Piecz w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem przez około 15-20 min. Ciasto powinno być wilgotne.
Mogą Cię zainteresować

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Prawdziwie amerykańskie, miękkie w środku i mocno czekoladowe chocolate chip cookies.

Bardzo łatwe
45 min.
3 osoby
Bardzo prosty chleb

Średnie
>90 min.
>4 osób
Pączki tradycyjne

Średnie
60 min.
>4 osób
Ptysie z bitą śmietaną
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!