Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną
Składniki
Ciasto- • 125 g masła
- • Pół szklanki cukru
- • Pół szklanki cukru brązowego
- • 1 jajko
- • Ekstrakt z wanilii
- • 225 g mąki Basia Krupczatka
- • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- • ¾ szklanki posiekanej białej czekolady
- • 1 szklanka suszonej żurawiny
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania masyWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło i cukry utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajko, ekstrakt z wanilii i połącz składniki. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj. Dodaj białą czekoladę i żurawinę, wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Blachy wyłóż papierem do pieczenia. Ciasteczka układaj łyżką w sporych odstępach od siebie. Piecz w temperaturze 190 stopni z termoobiegiem przez około 8-10min. Ostudź, aż stwardnieją. Smacznego:).
Mogą Cię zainteresować
Średnie
60 min.
>4 osób
Jesienne cynamonki
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Kruche rogaliki z morelową marmoladą idealne jako przekąska do kawy!
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Bułeczki drożdżowe z malinami w towarzystwie maślanej kruszonki i delikatnych migdałów.
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Rolada biszkoptowa z truskawkami i kremem śmietanowym z serkiem mascarpone.
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!