FACEBOOK
×

Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.

Ciasto z porzeczkowym dżemem i bezą

Składniki /na >4 os.
Biszkopt
Pół szklanki Mąki Basia Extra Wypiek do biszkoptów i tortów
3/4 szklanki cukru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
500 ml kremówki
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki cukru pudru
Beza
4 białka
200g cukru
Łyżka mąki ziemniaczanej
Łyżeczka octu
Dodatki
Dżem porzeczkowy

Przygotowanie

1

Pieczenie biszkoptu

Zmiksuj jajka z cukrem. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Połącz składniki, następnie dodaj je na blachę (25x40) wyłożona papierem do pieczenia. Piecz ok. 25 minut w temp 170 stopni z funkcją termoobiegu. Ostudzony biszkopt posmaruj dżemem porzeczkowym.
2

Przygotowanie kremu

Następnie wymieszaj żelatynę z odrobiną wrzątku. Ubij kremówkę z cukrem pudrem i dodaj przestudzoną żelatynę. Przygotowaną masę wyłóż na biszkopt.
3

Przygotowanie bezy

Ubij białka dodając delikatnie cukier. Następnie dodaj mąkę i ocet. Wyłóż całość na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Bezę piecz 15 minut w 160 stopniach, następnie zmniejsz temperaturę do 90 stopni i piecz 30 minut (z termoobiegiem). Ostudzoną bezę przełóż na posmarowany dżemem biszkopt. Gotowe ciasto umieść w lodówce. Smacznego :).
PROSTO,SMACZNIE
i każdego dnia
Sprawdź przepisy
Zapisz się do newslettera
i otrzymaj dostęp do sprawdzonych przepisów
Przepisy Basi

gdy gotujesz

Paszteciki z grzybami

gdy pieczesz

Miodownik

gdy pieczesz

Pierniczki z miodem spadziowym

gdy pieczesz

Keks świąteczny

gdy gotujesz

Pierogi z kapustą i grzybami

gdy pieczesz

Ciasteczkowa choinka

gdy pieczesz

Makowiec zawijany

gdy pieczesz

Świąteczne ciasto z żurawiną

gdy gotujesz

Barszcz z uszkami

gdy pieczesz

Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną

Zobacz więcej