Muffiny z borówkami

trudność: Łatwe
czas: 60 min.
porcje: 3 osoby

Składniki

Ciasto
  • • 200g mąki Basia Extra Wypiek
  • • Pół szklanki płatków owsianych
  • • 2 jajka
  • • 100g masła
  • • 250ml maślanki
  • • 3 łyżki miodu
  • • 1,5 łyżeczki do pieczenia
  • • 1 szklanka borówek
  • • ½ szklanki cukru pudru
  • • Płatki migdałów

Sposób przygotowania:

Ciasto na muffiny
W misce połącz ze sobą mąkę, płatki owsiane oraz proszek do pieczenia. Rozpuść masło dodaj jajka, miód oraz maślankę. Połącz ze sobą składniki mokre z suchymi. Do wymieszanych składników dodaj borówki i wymieszaj. Gotowe ciasto umieść w papilotkach do ¾ wysokości. Tak przygotowane muffinki wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok. 25 minut, aż do zarumienienia. Gotowe muffinki możesz posypać cukrem pudrem oraz płatkami migdałów. Smacznego! :)

Mogą Cię zainteresować

Jagodzianki z maślaną kruszonką
Łatwe
75 min.
>4 osób

Jagodzianki z maślaną kruszonką

Łatwe
75 min.
>4 osób

Jagodzianki z maślaną kruszonką

Proste do zrobienia jagodzianki z maślaną kruszonką.

Ciasto z truskawkami i rabarbarem
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Proste, ucierane ciasto idealne na lato.

Aksamitne naleśniki
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Aksamitne naleśniki

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Aksamitne naleśniki

Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Łatwe
45 min.
>4 osób

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami

Łatwe
45 min.
>4 osób

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami

Puszysty biszkopt przekładany kremem mascarpone i truskawkami

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis