Pierogi z kapustą i grzybami

trudność: Łatwe
czas: 60 min.
porcje: 1 osoba

Pierogi z kapustą i grzybami



Mąka Basia Poznańska

Składniki

  • • 2 szklanki Mąki Basi Poznańskiej
  • • 1 łyżeczka soli
  • • 1 łyżka oleju
  • • Około 1 szklanki ciepłej wody.
Farsz
  • • Kilka suszonych grzybów
  • • 0,5 kg świeżych, ugotowanych grzybów
  • • 35 dag kapusty kiszonej
  • • marchewka, pietruszka, cebula, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto pierogowe, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na bok. Cebulę kroimy drobno i szklimy na maśle, dodajemy ugotowane wcześniej grzyby. Kapustę kroimy drobno i gotujemy razem z marchewką i pietruszką. Łączymy razem z grzybami, dodajemy do smaku przyprawy oraz namoczone wcześniej grzyby suszone, dusimy do miękkości. Studzimy. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki i formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy gotowane lub smażone z dowolnymi dodatkami.


Komentarze

Mogą Cię zainteresować

Ciasto z borówkami
Łatwe
60 min.
4 osoby

Ciasto z borówkami

Łatwe
60 min.
4 osoby

Ciasto z borówkami

Borówki wpływają pozytywnie na pamięć. Zawierają również cenne minerały i witaminy. Spróbuj przepisu z tymi pysznościami.

Tarta z malinami
Średnie
75 min.
4 osoby

Tarta z malinami

Średnie
75 min.
4 osoby

Tarta z malinami

Kruche ciasto a na nim delikatna serowa chmurka z malinami!

Tęczowy tort
Średnie
>90 min.
>4 osób

Tęczowy tort

Średnie
>90 min.
>4 osób

Tęczowy tort

Zaskoczcie swoje pociechy pysznym tęczowym tortem! :)

Domowe drożdżówki
Łatwe
>90 min.
>4 osób

Domowe drożdżówki

Łatwe
>90 min.
>4 osób

Domowe drożdżówki

U Was też zapach ciepłych drożdżówek przywołuje smaki z dzieciństwa? :)

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis