Pierogi z kapustą i grzybami

trudność: Łatwe
czas: 60 min.
porcje: 1 osoba

Pierogi z kapustą i grzybami



Mąka Basia Poznańska

Składniki

  • • 2 szklanki Mąki Basi Poznańskiej
  • • 1 łyżeczka soli
  • • 1 łyżka oleju
  • • Około 1 szklanki ciepłej wody.
Farsz
  • • Kilka suszonych grzybów
  • • 0,5 kg świeżych, ugotowanych grzybów
  • • 35 dag kapusty kiszonej
  • • marchewka, pietruszka, cebula, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto pierogowe, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na bok. Cebulę kroimy drobno i szklimy na maśle, dodajemy ugotowane wcześniej grzyby. Kapustę kroimy drobno i gotujemy razem z marchewką i pietruszką. Łączymy razem z grzybami, dodajemy do smaku przyprawy oraz namoczone wcześniej grzyby suszone, dusimy do miękkości. Studzimy. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki i formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy gotowane lub smażone z dowolnymi dodatkami.


Mogą Cię zainteresować

Bułki brioche
Łatwe
>90 min.
>4 osób

Bułki brioche

Łatwe
>90 min.
>4 osób

Bułki brioche

Idealne bułki do domowych burgerów

Tarta dyniowa
Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta dyniowa

Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta dyniowa

Sprawdzony przepis na tarte z sezonowymi pysznościami.

wideo
Ciasto ze śliwkami
Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

Chleb orkiszowy
Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Szukasz pomysłu na kolorowe kanapki z okazji powrotu dzieci do szkoły? Przepis na zdrowy chleb orkiszowy

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis