Pierogi z kapustą i grzybami

trudność: Łatwe
czas: 60 min.
porcje: 1 osoba

Pierogi z kapustą i grzybami



Mąka Basia Poznańska

Składniki

  • • 2 szklanki Mąki Basi Poznańskiej
  • • 1 łyżeczka soli
  • • 1 łyżka oleju
  • • Około 1 szklanki ciepłej wody.
Farsz
  • • Kilka suszonych grzybów
  • • 0,5 kg świeżych, ugotowanych grzybów
  • • 35 dag kapusty kiszonej
  • • marchewka, pietruszka, cebula, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto pierogowe, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na bok. Cebulę kroimy drobno i szklimy na maśle, dodajemy ugotowane wcześniej grzyby. Kapustę kroimy drobno i gotujemy razem z marchewką i pietruszką. Łączymy razem z grzybami, dodajemy do smaku przyprawy oraz namoczone wcześniej grzyby suszone, dusimy do miękkości. Studzimy. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki i formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy gotowane lub smażone z dowolnymi dodatkami.


Mogą Cię zainteresować

wideo
Ciasto ze śliwkami
Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

Chleb orkiszowy
Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Szukasz pomysłu na kolorowe kanapki z okazji powrotu dzieci do szkoły? Przepis na zdrowy chleb orkiszowy

Ciasto z porzeczkami
Łatwe
>90 min.
4 osoby

Ciasto z porzeczkami

Łatwe
>90 min.
4 osoby

Ciasto z porzeczkami

Pyszny przepis na ciasto z porzeczkami

wideo
Kopytka w sosie pomidorowym
Łatwe
45 min.
4 osoby

Kopytka w sosie pomidorowym

Łatwe
45 min.
4 osoby

Kopytka w sosie pomidorowym

Kopytka w sosie pomidorowym z mozzarellą. Klasyczny przepis w nieco innym wydaniu.

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis