Pierogi z kapustą i grzybami

trudność: Łatwe
czas: 60 min.
porcje: 1 osoba

Pierogi z kapustą i grzybami



Mąka Basia Poznańska

Składniki

  • • 2 szklanki Mąki Basi Poznańskiej
  • • 1 łyżeczka soli
  • • 1 łyżka oleju
  • • Około 1 szklanki ciepłej wody.
Farsz
  • • Kilka suszonych grzybów
  • • 0,5 kg świeżych, ugotowanych grzybów
  • • 35 dag kapusty kiszonej
  • • marchewka, pietruszka, cebula, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto pierogowe, zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na bok. Cebulę kroimy drobno i szklimy na maśle, dodajemy ugotowane wcześniej grzyby. Kapustę kroimy drobno i gotujemy razem z marchewką i pietruszką. Łączymy razem z grzybami, dodajemy do smaku przyprawy oraz namoczone wcześniej grzyby suszone, dusimy do miękkości. Studzimy. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki i formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut. Podajemy gotowane lub smażone z dowolnymi dodatkami.


Mogą Cię zainteresować

Ciasto z porzeczkowym dżemem i bezą
Średnie
90 min.
4 osoby

Ciasto z porzeczkowym dżemem i bezą

Średnie
90 min.
4 osoby

Ciasto z porzeczkowym dżemem i bezą

Ciasto z porzeczkowym dżemem i bezą

wideo
Rolada biszkoptowa
Średnie
45 min.
2 osoby

Rolada biszkoptowa

Średnie
45 min.
2 osoby

Rolada biszkoptowa

Rolada biszkoptowa z mascarpone i malinami.

Bułki do burgerów
Łatwe
90 min.
>4 osób

Bułki do burgerów

Łatwe
90 min.
>4 osób

Bułki do burgerów

Burgery z samodzielnie wypieczony bułkami! Do tego ugrillowane mięso lub w wersji wege ser halloumi i ulubione warzywa!

Muffiny z borówkami
Łatwe
60 min.
3 osoby

Muffiny z borówkami

Łatwe
60 min.
3 osoby

Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis