Racuchy z bananami

Składniki

Składniki
  • • 260 g Mąki Basia Wrocławsk
  • • 2 jajka
  • • 250 ml mleka
  • • 55 g cukru
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • Olej do smażenia
  • • 2 dojrzałe banany
  • • Sok z cytryny
  • • Cukier waniliowy
  • • 2 łyżki cukru pudru do posypania

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania
Banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny. W misce roztrzep jajka z mlekiem. W drugiej misce wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Suche składniki połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj. Do ciasta dodaj pokrojone banany i jeszcze raz zamieszaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż małe placuszki na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem waniliowym z cukrem pudrem i z plasterkami banana. Smacznego!

Mogą Cię zainteresować

Bułki brioche
Łatwe
>90 min.
>4 osób

Bułki brioche

Łatwe
>90 min.
>4 osób

Bułki brioche

Idealne bułki do domowych burgerów

Tarta dyniowa
Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta dyniowa

Średnie
>90 min.
>4 osób

Tarta dyniowa

Sprawdzony przepis na tarte z sezonowymi pysznościami.

wideo
Ciasto ze śliwkami
Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

Chleb orkiszowy
Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Szukasz pomysłu na kolorowe kanapki z okazji powrotu dzieci do szkoły? Przepis na zdrowy chleb orkiszowy

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis