Racuchy z malinami

trudność: Łatwe
czas: 45 min.
porcje: 2 osoby

Składniki

ciasto
  • • 375 ml mleka
  • • 320g mąki Basia Wrocławskiej
  • • 350g malin
  • • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • • 1 jajko
  • • olej

Sposób przygotowania:

Wlej mleko do miski, dodaj jajko.
Następnie dodaj przesianą mąkę, cukier waniliowy oraz cukier brązowy. Wymieszaj ze sobą składniki. Do wymieszanych składników dodaj maliny i wymieszaj tak, aby nie rozgnieść owoców. Na patelni rozgrzej olej. Na rozgrzany olej nanieś za pomocą łyżki przygotowaną masę, tak aby powstały placuszki. Racuchy obróć i smaż po obu stronach, aż się zarumienią. Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z tłuszczu. Podaj danie z malinami lub dodatkowym musem malinowym. Smacznego!

Mogą Cię zainteresować

Jagodzianki z maślaną kruszonką
Łatwe
75 min.
>4 osób

Jagodzianki z maślaną kruszonką

Łatwe
75 min.
>4 osób

Jagodzianki z maślaną kruszonką

Proste do zrobienia jagodzianki z maślaną kruszonką.

Ciasto z truskawkami i rabarbarem
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Proste, ucierane ciasto idealne na lato.

Aksamitne naleśniki
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Aksamitne naleśniki

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Aksamitne naleśniki

Przepis na idealne ciasto naleśnikowe.

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Łatwe
45 min.
>4 osób

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami

Łatwe
45 min.
>4 osób

Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami

Puszysty biszkopt przekładany kremem mascarpone i truskawkami

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis