Racuchy z malinami

trudność: Łatwe
czas: 45 min.
porcje: 2 osoby

Składniki

ciasto
  • • 375 ml mleka
  • • 320g mąki Basia Wrocławskiej
  • • 350g malin
  • • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • • 1 jajko
  • • olej

Sposób przygotowania:

Wlej mleko do miski, dodaj jajko.
Następnie dodaj przesianą mąkę, cukier waniliowy oraz cukier brązowy. Wymieszaj ze sobą składniki. Do wymieszanych składników dodaj maliny i wymieszaj tak, aby nie rozgnieść owoców. Na patelni rozgrzej olej. Na rozgrzany olej nanieś za pomocą łyżki przygotowaną masę, tak aby powstały placuszki. Racuchy obróć i smaż po obu stronach, aż się zarumienią. Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z tłuszczu. Podaj danie z malinami lub dodatkowym musem malinowym. Smacznego!

Mogą Cię zainteresować

wideo
Ciasto ze śliwkami
Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Łatwe
30 min.
3 osoby

Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami

Chleb orkiszowy
Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb orkiszowy

Szukasz pomysłu na kolorowe kanapki z okazji powrotu dzieci do szkoły? Przepis na zdrowy chleb orkiszowy

Ciasto z porzeczkami
Łatwe
>90 min.
4 osoby

Ciasto z porzeczkami

Łatwe
>90 min.
4 osoby

Ciasto z porzeczkami

Pyszny przepis na ciasto z porzeczkami

wideo
Kopytka w sosie pomidorowym
Łatwe
45 min.
4 osoby

Kopytka w sosie pomidorowym

Łatwe
45 min.
4 osoby

Kopytka w sosie pomidorowym

Kopytka w sosie pomidorowym z mozzarellą. Klasyczny przepis w nieco innym wydaniu.

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis