Racuchy z malinami

trudność: Łatwe
czas: 45 min.
porcje: 2 osoby

Składniki

ciasto
  • • 375 ml mleka
  • • 320g mąki Basia Wrocławskiej
  • • 350g malin
  • • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
  • • 1 jajko
  • • olej

Sposób przygotowania:

Wlej mleko do miski, dodaj jajko.
Następnie dodaj przesianą mąkę, cukier waniliowy oraz cukier brązowy. Wymieszaj ze sobą składniki. Do wymieszanych składników dodaj maliny i wymieszaj tak, aby nie rozgnieść owoców. Na patelni rozgrzej olej. Na rozgrzany olej nanieś za pomocą łyżki przygotowaną masę, tak aby powstały placuszki. Racuchy obróć i smaż po obu stronach, aż się zarumienią. Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym, aby ociekły z tłuszczu. Podaj danie z malinami lub dodatkowym musem malinowym. Smacznego!

Mogą Cię zainteresować

Miękkie pierniczki
Średnie
30 min.
>4 osób

Miękkie pierniczki

Średnie
30 min.
>4 osób

Miękkie pierniczki

Przepis na miękkie świąteczne pierniki

Miękkie pierniczki
Średnie
30 min.
>4 osób

Miękkie pierniczki

Średnie
30 min.
>4 osób

Miękkie pierniczki

Przepis na miękkie święteczne pierniki

Muffinki z jabłkiem i cynamonem
Bardzo łatwe
30 min.
>4 osób

Muffinki z jabłkiem i cynamonem

Bardzo łatwe
30 min.
>4 osób

Muffinki z jabłkiem i cynamonem

Proste w przygotowaniu muffinki z jabłkiem i cynamonem. Idealne na jesień, stanowią ciekawą alternatywę klasycznej szarlotki.

Tagliatelle w sosie śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami
Łatwe
30 min.
2 osoby

Tagliatelle w sosie śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami

Łatwe
30 min.
2 osoby

Tagliatelle w sosie śmietanowym z kurczakiem i pieczarkami

Domowy makaron tagliatelle w kremowym, śmietanowym sosie z kurczakiem i pieczarkami.

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis