Roladki z kakao
Składniki
Rogaliki- • mąka
- • masło
- • cukier
- • kakao
Sposób przygotowania:
Roladki z kakao
Mąkę przesiać, połączyć z masłem. Mleko z cukrem lekko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże, dodać do mąki wymieszanej z masłem. Ciasto wyrobić, owinąć w ściereczkę, zanurzyć w zimnej wodzie na około 1 godzinę aż wypłynie na wierzch. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na grubość ½ cm. Wykrawać trójkąty. Każdy trójkąt posypać łyżką kakao, łyżką startego masła i łyżeczką cukru, zwinąć. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawić na około 15-20 minut do wyrośnięcia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec na złoty kolor przez 20 minut.
Smacznego!
Mogą Cię zainteresować
Średnie
60 min.
>4 osób
Jesienne cynamonki
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Kruche rogaliki z morelową marmoladą idealne jako przekąska do kawy!
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Bułeczki drożdżowe z malinami w towarzystwie maślanej kruszonki i delikatnych migdałów.
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Rolada biszkoptowa z truskawkami i kremem śmietanowym z serkiem mascarpone.
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!