FACEBOOK
×

Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.

Aksamitne naleśniki

Składniki /na 4 os.
Ciasto
425 g (2 i pół szklanki) Mąki Basi Wrocławskiej
1 szklanka wody
½ szklanki wody gazowanej
Pół szklanki mleka
1 jajko
Szczypta soli
Łyżka oleju

Przygotowanie

1

Przygotowanie ciasta

Wszystkie składniki bez oleju należy wymieszać łyżką dokładnie w misce.
2

Smażenie naleśników

Aby ciasto na naleśniki było aksamitne i gładkie, nie należy używać miksera, tylko sitko. Ciasto przecedzamy, a pozostałe grudki przecieramy przez sito. Na koniec dodajemy olej i smażymy naleśniki na suchej patelni. Smacznego!
PROSTO,SMACZNIE
i każdego dnia
Sprawdź przepisy
Zapisz się do newslettera
i otrzymaj dostęp do sprawdzonych przepisów
Przepisy Basi

gdy gotujesz

Paszteciki z grzybami

gdy pieczesz

Miodownik

gdy pieczesz

Pierniczki z miodem spadziowym

gdy pieczesz

Keks świąteczny

gdy gotujesz

Pierogi z kapustą i grzybami

gdy pieczesz

Ciasteczkowa choinka

gdy pieczesz

Makowiec zawijany

gdy pieczesz

Świąteczne ciasto z żurawiną

gdy gotujesz

Barszcz z uszkami

gdy pieczesz

Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną

Zobacz więcej