FACEBOOK
×

Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.

Brownie bez cukru z daktylami

Brownie bez cukru z daktylami – słodka przyjemność w zdrowej wersji 🍫🌱

Wilgotne, intensywnie czekoladowe i naturalnie słodkie – to brownie udowadnia, że zdrowe wypieki mogą smakować obłędnie! Daktyle nadają mu idealną słodycz i aksamitną konsystencję, a każdy kęs rozpływa się w ustach, dostarczając prawdziwej rozkoszy.

Z mąką Basia ciasto wychodzi zawsze perfekcyjne – miękkie, sprężyste i cudownie aromatyczne. To idealna propozycja dla tych, którzy cenią słodycz bez wyrzutów sumienia. Upiecz je raz, a ten smak na długo pozostanie Twoim ulubionym!

Składniki /na 4 os.
Ciasto
75g mąki Basia Tortowa Orkiszowa
110 g masła
170g miękkich suszonych daktyli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
70 g kakao
2 duże jajka
70 ml mleka
80g orzechów włoskich

Przygotowanie

1

Ciasto

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło rozpuść w garnuszku i pozostaw do wystudzenia. W misce umieść drobno posiekane daktyle, dodaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mleko, jajka i zmiksuj do połączenia składników. Dodaj stopione masło i ponownie zmiksuj. Na koniec dodaj posiekane orzechy włoskie, wymieszaj do połączenia składników.
2

Pieczenie

Formę o wymiarach 20x20 cm wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Przelej do niej ciasto, wyrównaj wierzch, posyp resztą malin i lekko wciśnij do ciasta. Piecz w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem przez około 15-20 min. Ciasto powinno być wilgotne.
PROSTO,SMACZNIE
i każdego dnia
Sprawdź przepisy
Zapisz się do newslettera
i otrzymaj dostęp do sprawdzonych przepisów
Przepisy Basi

gdy gotujesz

Zapiekane naleśniki

gdy pieczesz

Ciastka pieguski

gdy pieczesz

Brzdąc

gdy pieczesz

Ciasto cytrynowe

gdy pieczesz

Szarlotka z lukrem

gdy pieczesz

Ciasto marchewkowe

gdy pieczesz

Ciasto Wiewiórka

gdy pieczesz

Mleczna kanapka

gdy pieczesz

Owocowy torcik

gdy pieczesz

Keks na słono

Zobacz więcej