FACEBOOK
×

Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.

Ciasto z porzeczkowym dżemem i bezą

Składniki /na >4 os.
Biszkopt
Pół szklanki Mąki Basia Extra Wypiek do biszkoptów i tortów
3/4 szklanki cukru
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
500 ml kremówki
3 łyżeczki żelatyny
2 łyżeczki cukru pudru
Beza
4 białka
200g cukru
Łyżka mąki ziemniaczanej
Łyżeczka octu
Dodatki
Dżem porzeczkowy

Przygotowanie

1

Pieczenie biszkoptu

Zmiksuj jajka z cukrem. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Połącz składniki, następnie dodaj je na blachę (25x40) wyłożona papierem do pieczenia. Piecz ok. 25 minut w temp 170 stopni z funkcją termoobiegu. Ostudzony biszkopt posmaruj dżemem porzeczkowym.
2

Przygotowanie kremu

Następnie wymieszaj żelatynę z odrobiną wrzątku. Ubij kremówkę z cukrem pudrem i dodaj przestudzoną żelatynę. Przygotowaną masę wyłóż na biszkopt.
3

Przygotowanie bezy

Ubij białka dodając delikatnie cukier. Następnie dodaj mąkę i ocet. Wyłóż całość na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Bezę piecz 15 minut w 160 stopniach, następnie zmniejsz temperaturę do 90 stopni i piecz 30 minut (z termoobiegiem). Ostudzoną bezę przełóż na posmarowany dżemem biszkopt. Gotowe ciasto umieść w lodówce. Smacznego :).
PROSTO,SMACZNIE
i każdego dnia
Sprawdź przepisy
Zapisz się do newslettera
i otrzymaj dostęp do sprawdzonych przepisów
Przepisy Basi

gdy pieczesz

Babka piaskowa

gdy pieczesz

Jogurtowy mazurek

gdy pieczesz

Pralinowy mazurek

gdy pieczesz

Orzechowy mazurek

gdy pieczesz

Babka czekoladowa

gdy pieczesz

Babka drożdżowa

gdy pieczesz

Babka cytrynowa

gdy pieczesz

Babka Wielkanocna

gdy gotujesz

Tarta czekoladowa

gdy gotujesz

Paszteciki z grzybami

Zobacz więcej