Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.
Pączki ptysiowe to wyjątkowa alternatywa dla klasycznych pączków – delikatne, puszyste w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. Są nie tylko niezwykle smaczne, ale też zaskakująco proste do wykonania. Dzięki mące Basia uzyskasz idealną konsystencję ciasta, które po usmażeniu będzie pięknie wyrośnięte i lekkie jak chmurka.
Te pączki to prawdziwy hit nie tylko w Tłusty Czwartek! Sprawdzą się jako deser na każdą okazję – rodzinne spotkania, przyjęcia, czy po prostu jako słodka przekąska do kawy. Ich neutralny smak sprawia, że możesz eksperymentować z dodatkami – nadziewać je kremem waniliowym, budyniem, czekoladą lub delikatnie posypać cukrem pudrem.
Pączki ptysiowe są wyjątkowo lekkie i delikatne, dzięki czemu idealnie wpisują się w każdą porę roku i każdy nastrój. Ich przygotowanie to prawdziwa frajda – obserwowanie, jak ciasto złocistego koloru podczas smażenia, to czysta radość pieczenia.
Zapomnij o tym, że pączki są tylko na jeden dzień w roku. Dzięki mące Basia możesz cieszyć się tą lekką, chrupiącą przyjemnością, kiedy tylko masz na to ochotę!
gdy gotujesz
Zapiekane naleśniki
gdy pieczesz
Ciastka pieguski
gdy pieczesz
Brzdąc
gdy pieczesz
Ciasto cytrynowe
gdy pieczesz
Szarlotka z lukrem
gdy pieczesz
Ciasto marchewkowe
gdy pieczesz
Ciasto Wiewiórka
gdy pieczesz
Mleczna kanapka
gdy pieczesz
Owocowy torcik
gdy pieczesz
Keks na słono