FACEBOOK
×

Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.

Tarta z malinami

Składniki /na >4 os.
Kruche ciasto
140g mąki Basi Krupczatki
100g zimnego masła
1 jajko
2 łyżki cukru pudru
10g zmielonych migdałów
szczypta soli
Masa mascarpone
500 g sera mascarpone
2 tabliczki białej czekolady
maliny według uznania

Przygotowanie

1

Kruche ciasto

Połącz ze sobą składniki na ciasto, tak aby powstała gładka konsystencja. Ugniataj je tak długo, aż wyrobisz ciasto. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i umieść w lodówce na min. 30 minut. Po upływie czasu rozwałkuj ciasto do średnicy foremki, której używasz, u nas jest to 25 cm. Pierwszy etap pieczenia polega na wyścieleniu góry ciasta folią aluminiową i obciążenie jej np. grochem lub fasolą. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40 minut. Następnie wyjmujemy ciasto z piekarnika, ściągamy obciążenie i ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na ok. 15 minut (aż do zarumienia).
2

Masa

Aby przygotować masę rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej. Przestudź ja i dodaj mascarpone. Gotową masę nałóż na wystudzone ciasto i całość umieść w lodówce na 30 minut. Do schłodzonego ciasta dodaj maliny. Smacznego!
PROSTO,SMACZNIE
i każdego dnia
Sprawdź przepisy
Zapisz się do newslettera
i otrzymaj dostęp do sprawdzonych przepisów
Przepisy Basi

gdy pieczesz

Babka piaskowa

gdy pieczesz

Jogurtowy mazurek

gdy pieczesz

Pralinowy mazurek

gdy pieczesz

Orzechowy mazurek

gdy pieczesz

Babka czekoladowa

gdy pieczesz

Babka drożdżowa

gdy pieczesz

Babka cytrynowa

gdy pieczesz

Babka Wielkanocna

gdy gotujesz

Tarta czekoladowa

gdy gotujesz

Paszteciki z grzybami

Zobacz więcej