Orkiszowe Krakersy

trudność: Łatwe
czas: 30 min.
porcje: >4 osób

Krakersy w zdrowszym wydaniu. Możesz maczać je w hummusie lub ulubionym sosie :)



Mąka Basia Z Orkiszu Pełnozniarnista

Składniki

krakersy
  • • 2 szklanki Mąki Basia z Orkiszu pełnoziarnistej
  • • Pół łyżeczki cukru
  • • Łyżeczka soli
  • • 3 łyżki oleju
  • • 70g masła
  • • Dodatki do dodania według uznania: czarnuszka, sezam, sól morska lub inne ziarna

Sposób przygotowania:

krakersów
Wymieszaj w misce mąkę, cukier i sól. Dodaj 180 ml wody i olej. Zagnieć ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm i pokrój na mniejsze części. Krakersy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztopionym masłem, następnie posyp dodatkami. Tak przygotowane krakersy piecz ok. 15 minut, aż do zarumienienia w temp. 180 stopni C. Gotowe krakersy możesz podawać z hummusem lub innymi ulubionymi sosami. Smacznego.

Mogą Cię zainteresować

Czekoladowe chocolate chip cookies
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Czekoladowe chocolate chip cookies

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób

Czekoladowe chocolate chip cookies

Prawdziwie amerykańskie, miękkie w środku i mocno czekoladowe chocolate chip cookies.

Bardzo prosty chleb
Bardzo łatwe
45 min.
3 osoby

Bardzo prosty chleb

Bardzo łatwe
45 min.
3 osoby

Bardzo prosty chleb

Najprostszy przepis na domowy chleb.

Pączki tradycyjne
Średnie
>90 min.
>4 osób

Pączki tradycyjne

Średnie
>90 min.
>4 osób

Pączki tradycyjne

Tradycyjne pączki idealne na karnawał!

Ptysie z bitą śmietaną
Średnie
60 min.
>4 osób

Ptysie z bitą śmietaną

Średnie
60 min.
>4 osób

Ptysie z bitą śmietaną

Chrupiące ptysie z delikatną bitą śmietaną.

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis