Orkiszowe Krakersy
Składniki
krakersy- • 2 szklanki Mąki Basia z Orkiszu pełnoziarnistej
- • Pół łyżeczki cukru
- • Łyżeczka soli
- • 3 łyżki oleju
- • 70g masła
- • Dodatki do dodania według uznania: czarnuszka, sezam, sól morska lub inne ziarna
Sposób przygotowania:
krakersów
Wymieszaj w misce mąkę, cukier i sól. Dodaj 180 ml wody i olej. Zagnieć ciasto. Wyrobione ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm i pokrój na mniejsze części. Krakersy ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztopionym masłem, następnie posyp dodatkami. Tak przygotowane krakersy piecz ok. 15 minut, aż do zarumienienia w temp. 180 stopni C.
Gotowe krakersy możesz podawać z hummusem lub innymi ulubionymi sosami. Smacznego.
Mogą Cię zainteresować

Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Bardzo łatwe
60 min.
>4 osób
Kruche rogaliki z morelową marmoladą
Kruche rogaliki z morelową marmoladą idealne jako przekąska do kawy!

Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Średnie
90 min.
>4 osób
Malinianki drożdżowe z kruszonką i migdałami
Bułeczki drożdżowe z malinami w towarzystwie maślanej kruszonki i delikatnych migdałów.

Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Łatwe
45 min.
>4 osób
Rolada z truskawkami i kremem śmietanowym
Rolada biszkoptowa z truskawkami i kremem śmietanowym z serkiem mascarpone.

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Czekoladowe chocolate chip cookies
Prawdziwie amerykańskie, miękkie w środku i mocno czekoladowe chocolate chip cookies.
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!