Racuchy z bananami

Składniki

Składniki
  • • 260 g Mąki Basia Wrocławsk
  • • 2 jajka
  • • 250 ml mleka
  • • 55 g cukru
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • Olej do smażenia
  • • 2 dojrzałe banany
  • • Sok z cytryny
  • • Cukier waniliowy
  • • 2 łyżki cukru pudru do posypania

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania
Banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny. W misce roztrzep jajka z mlekiem. W drugiej misce wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Suche składniki połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj. Do ciasta dodaj pokrojone banany i jeszcze raz zamieszaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż małe placuszki na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem waniliowym z cukrem pudrem i z plasterkami banana. Smacznego!

Mogą Cię zainteresować

wideo
Mleczna kanapka
Bardzo łatwe
60 min.
4 osoby

Mleczna kanapka

Bardzo łatwe
60 min.
4 osoby

Mleczna kanapka

ciasto "Mleczna kanapka"

Chleb razowy żytnio - orkiszowo
Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb razowy żytnio - orkiszowo

Łatwe
90 min.
>4 osób

Chleb razowy żytnio - orkiszowo

Chleb razowy żytnio - orkiszowo

Pizza Margherita
Średnie
90 min.
1 osoba

Pizza Margherita

Średnie
90 min.
1 osoba

Pizza Margherita

Oryginalna włoska Margherita

wideo
Zapiekane naleśniki
Średnie
90 min.
>4 osób

Zapiekane naleśniki

Średnie
90 min.
>4 osób

Zapiekane naleśniki

Faszerowane ricottą i szpinakiem, wytrawne zapiekane naleśniki.

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis