Racuchy z bananami
Racuchy z bananami
na śniadanię
placki
słodkie
placuszki
banan
placki z bananem
mąka wrocławska
szybkie śniadanie
prosty przepis

Składniki
Składniki- • 260 g Mąki Basia Wrocławsk
- • 2 jajka
- • 250 ml mleka
- • 55 g cukru
- • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- • Olej do smażenia
- • 2 dojrzałe banany
- • Sok z cytryny
- • Cukier waniliowy
- • 2 łyżki cukru pudru do posypania
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania
Banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny. W misce roztrzep jajka z mlekiem. W drugiej misce wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Suche składniki połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj. Do ciasta dodaj pokrojone banany i jeszcze raz zamieszaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż małe placuszki na złoty kolor.
Po usmażeniu odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawaj posypane cukrem waniliowym z cukrem pudrem i z plasterkami banana.
Smacznego!
Mogą Cię zainteresować

Bardzo łatwe
15 min.
>4 osób
Aksamitne naleśniki

Łatwe
45 min.
>4 osób
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Łatwe
45 min.
>4 osób
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami
Puszysty biszkopt przekładany kremem mascarpone i truskawkami

Bardzo łatwe
30 min.
>4 osób
Muffinki z czekoladą
Bardzo łatwe
30 min.
>4 osób
Muffinki z czekoladą
Proste w przygotowaniu muffinki z kawałkami czekolady

Łatwe
30 min.
4 osoby
Fondant czekoladowy
Podziel się przepisem!
Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Do dzieła!