Racuchy z bananami

Składniki

Składniki
  • • 260 g Mąki Basia Wrocławsk
  • • 2 jajka
  • • 250 ml mleka
  • • 55 g cukru
  • • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • • Olej do smażenia
  • • 2 dojrzałe banany
  • • Sok z cytryny
  • • Cukier waniliowy
  • • 2 łyżki cukru pudru do posypania

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania
Banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny. W misce roztrzep jajka z mlekiem. W drugiej misce wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Suche składniki połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj. Do ciasta dodaj pokrojone banany i jeszcze raz zamieszaj. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i smaż małe placuszki na złoty kolor. Po usmażeniu odsącz placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj posypane cukrem waniliowym z cukrem pudrem i z plasterkami banana. Smacznego!

Mogą Cię zainteresować

Quiche ze szpinakiem i fetą
Łatwe
45 min.
>4 osób

Quiche ze szpinakiem i fetą

Łatwe
45 min.
>4 osób

Quiche ze szpinakiem i fetą

Kruche ciasto z wytrawnym nadzieniem.

Red Velvet Cake
Średnie
60 min.
>4 osób

Red Velvet Cake

Średnie
60 min.
>4 osób

Red Velvet Cake

Wilgotne, czerwone ciasto, przełożone kremową masą idealnie sprawdzi się jako niebanalny tort.

Brownie ze słonym karmelem
Łatwe
45 min.
>4 osób

Brownie ze słonym karmelem

Łatwe
45 min.
>4 osób

Brownie ze słonym karmelem

Obłędne brownie ze słonym karmelem. Przepis na małą blachę ciasta.

Chleb „Baltonowski”
Łatwe
>90 min.
>4 osób

Chleb „Baltonowski”

Łatwe
>90 min.
>4 osób

Chleb „Baltonowski”

Chleb „Baltonowski”

Podziel się przepisem!

Samopomoc babska? Nie tylko babska. Na pewno masz swój serdeczny przepis, którym chcesz się pochwalić.
Do dzieła!
Dodaj przepis