FACEBOOK
×

Dołącz do listy mailingowej, bądź na bieżąco z najciekawszymi
przepisami,konkursami i wydarzeniami.

Ciasto z truskawkami i rabarbarem

Skladniki /na 2 os.
Ciasto
2,5 szklanki Mąki Basia Tortowa Extra
Kubeczek jogurtu naturalnego (180g)
2 łyżki cukru waniliowego
3/4 szklanki cukru
3 jajka w temperaturze pokojowej
3/4 szklanki oleju rzepakowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Kruszonka
2 łyżki mąki
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
Dodatki
Truskawki
Łodyga rabarbaru

Przygotowanie

1

Przygotowanie ciasta

W misce połącz ze sobą mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Następnie dodaj jogurt naturalny, jajka i olej. Wszystko wymieszaj z pomocą łyżki do połączenia składników. Przełóż ciasto na blachę o średnicy 26 cm lub 20x30 cm.
2

Przygotowanie dodatków

Łodygę rabarbaru dokładnie umyj i pokrój na kawałki o grubości ok, 1 cm. Truskawki pokrój na połówki. Rabarbar i truskawki rozłóż równomiernie na surowym cieście. W misce połącz ze sobą składniki kruszonki. Gotową kruszonką posypać ciasto.
3

Pieczenie ciasta

Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut. Gotowe ciasto, po ostygnięciu możesz posypać cukrem pudrem.
PROSTO,SMACZNIE
i każdego dnia
Sprawdź przepisy
Zapisz się do newslettera
i otrzymaj dostęp do sprawdzonych przepisów
Przepisy Basi

gdy gotujesz

Paszteciki z grzybami

gdy pieczesz

Miodownik

gdy pieczesz

Pierniczki z miodem spadziowym

gdy pieczesz

Keks świąteczny

gdy gotujesz

Pierogi z kapustą i grzybami

gdy pieczesz

Ciasteczkowa choinka

gdy pieczesz

Makowiec zawijany

gdy pieczesz

Świąteczne ciasto z żurawiną

gdy gotujesz

Barszcz z uszkami

gdy pieczesz

Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną

Zobacz więcej